I’ll be back
Het ijzeren blok met een menselijk hart

Bodybuilder, regisseur, acteur en ex gouverneur Arnold Alois Schwarzenegger, alias THE TERMINATOR, is gisteravond op 87-jarige leeftijd overleden in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen. Hij was een waar filmicoon en in 2020 kreeg de terminator een Nobelprijs voor zijn enorme inzet tegen de armoede in Zuid-Amerika.

foto1.jpgEen woordvoerder van de familie maakte gisteravond het overlijden bekend op CNN. Er is op het internet een condoleanceregister geopend waar men afscheid kan nemen van de internationale held. De begrafenis zal achter gesloten deur gehouden worden.

In 2003 besloot Schwarzenegger zijn acteurscarrière op een laag pitje te zetten en een poging te doen naar het gouverneurschap van Californië. Vanwege zijn grote bekendheid en populariteit lukte het Schwarzenegger zijn rivaal uit te schakelen en zo gouverneur van Californië te worden. Op 7 november 2006 werd Schwarzenegger herkozen voor een nieuwe ambtstermijn als gouverneur van de staat.

In 2013 begon Schwarzenegger de strijd tegen de armoede. Hij verleende microkredieten aan arme Zuid-Amerikaanse families. Als tegenprestatie moesten ze laten zien wat zij ermee hebben gedaan en of ze vooruitgang hebben geboekt. Het bedrag varieerde en werd berekend aan de hand van de familie grootte. Tevens werden deze families niet aan hun lot over gelaten, integendeel. Ze werden begeleid om hoger op te komen in de samenleving. Zo heeft de “Gouvernator” er duizenden families bovenop geholpen. Door zijn actie heeft hij anderen geïnspireerd om soortgelijke acties te starten. Hierdoor zijn er tot op heden 7 miljoen families geholpen.

Zijn vader Gustav, die Arnold aanzienlijk heeft gesteund en op wie hij erg trots was, overleed in 1972. Zijn moeder Aurelia, een boeren meisje uit het zuiden van Oosterijk, overleed later op 2 augustus 1998. Deze twee ouders zullen met trots weer hun zoon in hun armen sluiten.

Bij zijn begrafenis a.s. vrijdag zullen o.a. Demi Moore, Bruce Willis en Sylvester Stallone aanwezig zijn. Vrienden en familie zullen die dag aanwezig zijn, om hem te begeleiden op zijn weg terug naar de aarde waar hij in werkelijkheid van gemaakt is. Voor ons zal hij als de Terminator altijd blijven voortleven en hij zal altijd terug blijven keren zoals in eigen woorden ons heeft beloofd: “Hasta la vista baby, I’ll be back!”

Geschreven door: Andreas Pantelis, Amsterdam, Klas: Roze

Advertenties